Miniemenvoetbalploeg won eerste match

Na enkele jaren van inactiviteit op de transfermarkt en de voetbalvelden van WICO campus Salvator, hadden we dit jaar weer een miniemenvoetbalploeg!

Met 15 jongens van het eerste jaar, 2 enthousiaste leerkrachten en 2 busjes van het internaat vertrokken we naar Agnetendaal Peer, onze tegenstanders. Na de tactische besprekingen (waar Wilmots jaloers op zou zijn) en de vele mental talks begonnen we aan de match.

In een spannende eerste helft, waar langs beide kanten de nodige kansen waren, stond er na 25 minuten een verdiende 0 - 1 op het scorebord. Een stevige uitgespeelde counter werd koelbloedig afgemaakt door onze sneltrein Sem. Peer ging hoger spelen, zorgde zo voor meer druk en de aansluitingstreffer kon niet uitblijven. Een onhoudbare lob over onze Gilles zorgde voor een gelijkstand. De komende 15 minuten waren zeer spannend met enkele mooie aanvallen van beide kanten. Ondanks meer balbezit van onze tegenstanders kwamen we toch op voorsprong dankzij een snelle tegenaanval, met Sem opnieuw in de hoofdrol: 1 - 2!

Tijdens de laatste 10 minuten was het puur genieten! Na een individuele actie met veel inzet en durf knalde Mathias de 1 - 3 binnen. Wesley maakte er in de slotminuten nog 1 - 4 van en zo haalde onze school de overwinning binnen!

De volgende ronde zal over enkele weken plaatsvinden. Hopelijk wordt het een thuismatch met veel supporters!

Jongens, proficiat met jullie overwinning!


Salvator maakt deel uit van de WICO scholengemeenschap